Jos aiot valmistaa herkullisia aterioita, haluat tehdä sen pitäen samalla keittiön siistinä, joten tarkastelemme muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää kaikkialla tahratonta ruoanlaiton aikana.
Leikkuulaudan matto
Ei ole helppoa hallita malttiasi, kun yrität siirtää leikkuulaudan sisältöä paistinpannuun, varsinkin kun käytät suurta, koska lattialla on enemmän ruokaa kuin pannulla. Jos saat pienen muovimaton, se ratkaisee kaikki ongelmasi, koska voit liu’uttaa leikkuulaudan sisällön matolle ennen kuin otat sen ja heität kaiken pannulle. Voit jättää leikkuulaudan tiukasti työtasollesi.
Pidä saippuavettä käsillä
Jos ruoka putoaa työtasolle, se saattaa kuivua ennen kuin olet valmis puhdistamaan ja sitä on vaikea kaavata pois. Saatat myös kaataa kastiketta kaikkialle, kun juokset ympäri ja yrität tehdä kaiken kerralla. Kun lähellä on pieni saippuavedellä täytetty pullo, siivoat todennäköisemmin ne tahrat matkalla etkä odota loppuun asti, jolloin työstäsi tulee paljon aikaa vievämpää.
Käytä muovikulhoa
Kun hienonnat paljon vihanneksia aterian valmistuksen aikana, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit antaa jäännösten istua, kun siirryt tehtävästä toiseen, tai voit viedä ne roskakoriin, kun olet lopettanut jokaisen vihanneksen, jotta ne eivät häiritse sinua. Molemmat vaihtoehdot eivät sovellu useista syistä, joten pidä pieni muovikulho käden ulottuvilla ja voit heittää palaset sisään ennen kuin ne alkavat kiinnittyä, ja voit heittää ne kaikki pois samanaikaisesti.
Säilytä ruoka -astiat
On tapa, jolla voit estää vihannesten kuorien asentamisen ensiksi, mutta sinun on vietettävä vähän aikaa yksi päivä viikossa kaikkien vihannesten hoitamisesta samaan aikaan. Pilko kaikki vihannekset ja säilytä niitä erillisissä ruoka -astioissa jääkaapin sisällä. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että leikattaisit ne kaikki ruoanlaittopäivänäsi ja jätät palasia kaikkialle, sinun tarvitsee vain avata ruoka -astiat ja napata kourallinen tarvittavia vihanneksia.
Käytä niitä myös kuivaruokaan
On toinenkin tapa, jolla voit käyttää ruoka -astioita, ja tällä kertaa se sisältää kuivaruoan säilyttämisen keittiön kaapissa sen sijaan, että säilytät ruokaa pakkauksissaan. Hyvä esimerkki on riisi, koska kun avaat riisipussin ja yrität kaataa sitä, pääset irtonaisiin jyviin työtasollesi. Jos riisi olisi ruoka -astian sisällä, jossa on pieni kulho, voit kaataa sen verran kuin tarvitset ilman, että jyvät vuotavat kaikkialle.